Aktuelt

Ny styreleder i Virke inkasso fra Kredinor

Virke inkasso har valgt administrerende direktør Tor Berntsen i Kredinor til ny styreleder. Inkassobransjens interesseorganisasjonen vil med det ha en svært kompetent styreleder til det viktige arbeidet med blant annet ny inkassolov.

Enda enklere å betale inkassogjelden – inkassobrev sendes via eFaktura og Vipps til nettbanken

Digitaliseringen innenfor inkassobransjen gjør nå et kvantesprang når inkassobrev nå kan sendes som eFaktura direkte til kundenes nettbank, med ferdig utfylt betalingsinformasjon.

Kredinor leder an utviklingen i energimarkedet

Kredinor er markedsleder innenfor energimarkedet, og satser stort på utvikle løsninger som gjør det enklere for sluttkunden å betale – og bedre for dem som ikke betaler og risikerer å få strømmen stengt.

Notodden Energi Nett AS – mer enn 20 år hos Kredinor

Notodden Energi Nett AS er en kunde av Kredinor som startet i det små for 20 år siden og har gått hele veien fra manuelle til automatiserte systemer med stort hell, mye takket være Heidi Hagen Stensrud i Kredinor.

Mørenett effektiviserer med digitale løsninger

For å fokusere på kjerneområdene sine har Mørenett tatt i bruk mange av Kredinors løsninger til innfordring av strømkrav. Mørenett var en av de første kundene til Kredinor som tok i bruk Stengeadministrasjon.

Ny skyløsning gjør Kredinor mer tilgjengelig

Microsoft Azure er en skybasert portal som gir våre oppdragsgivere og sluttkunden bedre tilgang til tjenester og ressurser i hele betalingsprosessen, fra faktura til til betaling. Magnus Kolve er forretningsutvikler i Kredinor har hatt ansvar implementering av løsningen.

Kredinor ser frem til ny inkassolov

Ny inkassolov er på vei, og som mange andre aktører har Kredinor i lang tid etterspurt en ny inkassolov. Juridisk direktør Børre Sig. Bratsberg er med i Virke inkasso lovutvalg, og bidrar aktivt til økt kunnskap overfor arbeidsgruppens medlemmer og myndighetene.

Inkassosatser og gebyrer 2020

Inkassosatser og gebyrer for 2020 er nå klare. Rettsgebyret, forsinkelsesrentesatsen og forsinkelsesgebyret øker, men inkassosalærene forblir uendret.

Forsinkelsesrente og standardkompensasjon fra 1. januar 2020

Finansdepartementet har i forskrift fastsatt forsinkelsesrenten for første halvår 2020 til 9,5 prosent p.a. Samtidig har Finansdepartementet fastsatt standardkompensasjon for inndrivelseskostnader til 400 kroner.