Hva er inkasso?

Inkasso er oppfølging av ubetalte regninger når betalingsfristen er utløpt. De aller fleste har bare glemt å betale regningene og trenger kun en påminnelse som heter inkassovarsel. Kredinor er et inkassoselskap som hjelper til med oppfølging og kundservice frem til betaling.  Hvis inkassovarsel betales innen 14 dager skjer det ikke noe mer i saken.

Hvorfor får jeg inkasso fra Kredinor?

Både bedrifter og offentlige virksomheter er avhengige av å få betalt når de har levert noe. Hvis du har kjøpt, lånt eller brukt noe som har en kostnad så er det et krav. Det er dette kravet som kan bli en inkassosak som Kredinor får fra den du har kjøpt eller lånt noe fra – hvis regningen ikke betales. Kredinor kan sende ut purring og inkassovarsel – og holder kontakten frem til betaling.

Hva er grunnen til sen betaling?

De aller fleste har glemt å betale. Andre kan ha latt det gå over noen dager fordi de samler opp regningene eller venter til det er penger på konto. Samtidig vet vi at noen har brukt for mye en periode, og sitter igjen med høyere utgifter enn de har til å betale med. Uansett grunn så er det viktig å ta kontakt hvis du får betalingsproblemer slik at vi sammen kan komme til en løsning for at du kan betale.

God kundebehandling også innenfor inkasso

Selv om regningen ikke er betalt er det svært viktig både for vår oppdragsgiver og oss å følge opp på en forutsigbar og god måte. Et inkassovarsel er kun et varsel om at saken sendes til inkasso, og den har to ukers betalingsfrist. Hvis inkassovarsel ikke betales og kunden ikke ringer oss for å få hjelp, forsøker vi å følge opp på telefon eller via melding.  Det er viktig å få klarhet i hvorfor kunden ikke kan betale. Hvis inkassovarsel ikke betales vil det sendes et brev med betalingsoppfordring, også den med to ukers betalingsfrist. I dette varselet gis det informasjon om at  den ubetalte regningen kan bli sendt til rettslig behandling – og ende med en betalingsanmerkning.

Les mer om inkassoprosessen og hva som skjer når det gis en betalingsanmerkning.

Inkassokostnadene øker når tiden går

Hvis regningen ikke betales vil fakturabeløpet øke uavhengig av hvor lite det opprinnelige beløpet er. Grunnen til det er at det legges til renter og gebyr for forsinkelsen. Myndighetene bestemmer til enhver tid hvor dyrt det skal være å betale for sent og hva det koster hvis saken ender rettslig. Noe av gebyret går derfor til å betale de som følger opp saken i Kredinor, noe går til vår oppdragsgiver – og noe går til staten. Til sammen kan disse beløpene bli høye.

Kreditt er en bindende betalingsavtale

Inkasso er nødvendig og viktig i et velfungerende samfunn – og danner grunnlaget for å kunne tilby kreditt. Hvis for mange lar være å betale, kan de som har solgt varen eller levert tjenesten få økonomiske problemer. De skal jo også betale sine leverandører samtidig som de har lokalleie og løpende utgifter som lønn til ansatte. Dette er også grunnen til at staten har bestemt at det skal være tydeligere regler, frister og gebyrer som øker jo større beløp, og jo lengre tid det tar før kundene betaler.

Om inkasso og inkassobransjen

Inkassogjelden og antall inkassosaker øker.  Det innebærer at flere offentlige og private virksomheter ber om hjelp til oppfølging. Kredinor har bistått norsk næringsliv med betalingsoppfølging og inkasso helt siden 1905. De senere årene har vi også hjulpet flere og flere med fakturering. Vi vet fra kundeundersøkelser at våre oppdragsgivere setter pris på den jobber vi gjør. Samtidig vet vi også at mange kunder hos våre oppdragsgivere setter pris på å snakke med oss. Vi ønsker bidra til å finne gode løsninger – for både dem og vår oppdragsgiver.

Strenge lover og regler innenfor inkasso

Samtlige inkassoselskap er underlagt lov om god inkassoskikk, personvern, etc. Hvis den som mottar kravet er uenig er det ekstra viktig å sende en klage via våre innloggede løsninger på Min side, eller kontakte Kredinor så fort som mulig på telefon. Vi er her for å hjelpe til med rådgiving og løsninger frem til saken er løst.

Har du fått et brev fra Kredinor? Logg deg inn på Min side.