Populært med enklere betaling for strømkunder

Heidi Hagen Stensrud omtales i artikkelen.

Mange strømkunder har fått høye regninger i det siste, men betalingen har i det minste blitt enklere. En ny heldigital betalingsløsning for strømkunder er nylig tatt i bruk, og kundene vet å sette pris på flere ting ved den.

Glitre Energi Strøm AS og Kredinor gikk mot slutten av fjoråret sammen om å skape en helt ny betalingsløsning for strømkundene. Resultatet er Let`s pay, som nå er tatt i bruk av Glitre Energi Strøm AS. Løsningen er raskt tatt i bruk av sluttkunden. – Responsen har vært større enn forventet. Allerede etter en måned betaler 22 prosent via Let`s pay. Den raskeste betaleren godkjente under ett minutt etter at linken ble sendt fra oss via Let`s pay, sier markedssjef Heidi Hagen Stensrud, i Kredinor

Line Alm, leder innfordring og fakturering i Glitre Energi Strøm AS

 

– Nå for tiden er det mye oppmerksomhet om høye strømregninger, og vi forstår at det kan skape utfordringer for enkelte. I en slik situasjon bør i alle fall betalingsløsningen være enklest mulig. Derfor er løsningen fra Kredinor akkurat det vi ønsket oss, sier Line Alm, leder innfordring og fakturering i Glitre Energi Strøm AS.

 

Enkelhet – plug and play

Glitre Energi Strøm AS har lenge ønsket en betalingsløsning og sa klart fra at de ønsket seg en like enkel løsning for betaling av faktura som «Betal nå» er for inkasso. – Dette gjorde at vi satte oss ned og laget Let`s pay. Nå er løsningen nærmest plug and play – og det tar fra 1 dag til maks to uker før våre oppdragsgivere kan ta i bruk løsningen. Jeg vil berømme de innovative kollegene mine i forretningsutvikling. De leder an i den digitale revolusjon innenfor betalingsoppfølging og inkasso, noe som er bra for alle, understreker Heidi Hagen Stensrud.

Raskere betaling og god kundeservice

Let`s pay er en heldigital betalingsløsning som sendes kunden via SMS noen dager etter forfall på faktura. Glitre Energi Strøm AS er tydelig som avsender. Kunden får tilbud om å betale faktura ved å trykke på betalingslenken i Let`s pay, og kan velge å betale med Vipps, Mastercard eller Visa. Etter noen få klikk er betalingen godkjent, og saldo oppdateres umiddelbart både hos kunden og hos Glitre Energi Strøm AS – enkelt, raskt og kundevennlig. Skulle det vise seg at kunden har utfordringer kan betalingsløsningen også kombineres med ekstra rådgiving.

– Bakgrunnen er at vi vil gjøre det så enkelt som mulig for kunden å betale, samtidig som de med ekstra behov skal få mer oppfølging og hjelp, sier Alm.

Raskt inn i markedet

Det tok mindre enn to måneder fra Kredinor og Glitre Energi Strøm AS sammen skisserte opp løsningen til den var ferdig utviklet. Let`s pay ble lansert før jul i 2020, og de første sms`ene ble sendt til sluttkunden allerede i starten av januar 2021. Teksten kan tilpasses den enkelte kundens behov. Flere andre strøm- og nettselskaper ønsker seg samme enkle betalingsløsning.

– Dette er et strålende eksempel på tjenesteinnovasjon drevet frem av kundene, og som på kort tid vil gjøre det enklere for mange tusen strømkunder. Interessen har vært så stor at ytterligere 12 selskap snart er i gang. Det innebærer at Let`s pay kan sende betalingslink til mer enn 150.000 stømkunder, i løpet av kort tid. Nå vil vi også å se om andre bransjer kan ha behov for noe tilsvarende, avslutter markedssjef Heidi Hagen Stensrud, i Kredinor.

 

 

Vil du vite mer om våre tjenester innenfor betalingsoppfølging og inkasso?

Fyll inn informasjonen i feltene nedenfor (org.nr og adresse legges automatisk inn). Vi tar kontakt i løpet av kort tid for en uforpliktende samtale. *Alle felter må være utfylt.

  Kontaktinfo

  Telefon   Spør vår digitale assistent Nora.

  Åpningstider på telefon

  Mandag - Fredag kl. 08:00 - 21:00
  Lørdag kl. 10:00 - 15:00
  Søndag stengt

  Epost